ენდოკრინოლოგი, ლაშა უჩავა რუსთავი 2-ის დილის გადაცემაში – „დილა მშვიდობისა საქართველო“, ჯანსაღი დეტოქს-კოქტეილის შესახებ გვიამბობს, რომელიც გადატვირთულ ორგანიზმს განტვირთვაში დაეხამრება.
ენდოკრინოლოგმა 2 სახის კოქტეილის რეცეპტი შემოგვთავაზა – ბოსტნეულის და ხილის, რომლის რეცეპტიც ასე გამოიყურება:
ბოსტენუილის დეტოქს-კოქტეილის მომზადების წესი და ინგრედიენტები
- კიტრი
- სტაფილო
- ნიახურის ღეროები
სამივე ინგრედიენტი უნდა გავწუროთ, მიღებული კოქტეილი შეგვიძლია გამოვიყენოთ მთელი დღის განმავლობაში.
ხილის დეტოქს-კოქტეილი
- ფორთოხალი
- კივი
- ჯანჯაფილი
წვენსაწურში გავწუროთ ყველა ინგრედიენტი, მიღებული მასა კი დავლიოთ დღის განმავლობაში. დაიმახსოვრეთ, ეს მასა შეგვიძლია მივიღოთ მაქსიმუმ, სამი დღის განმავლობაში. სითხე დაეხმარება ორგანიზმს შლაკებისგან გათავისუფლებაში და, ასევე, ზედმეტი კილოგრამების დაკლებაში.
ასევე, აღსანიშნავია ისიც, რომ შეგვიძლია ორგანიზმის დექტოქსისთვის ერთი დღე მხოლოდ ეს სასმელი მივიღოთ ან მივირთვათ მსუბუქად.