• ჩვენ შესახებ
  • კონტაქტი
  • რეკლამა
  • კონფიდენციალურობის პოლიტიკა
  • საიტის არქივი
  • OK! ჟურნალი
    • რედაქტორისგან
    • OK! ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • პროექტები
    • OK! ბათუმი
    • OK! ქუთაისი
  • OK! News
  • OK! ბიზნეს სელებრითი
  • OK! მენეჯერი
  • OK! Doctors
  • OK! Sport
  • OK! ვიდეო
    • OK! მასპინძელი
    • OK! ჭიქა ყავასთან
    • OK! ჭიქა ღვინოსთან
    • OK! სახლში
    • OK! სხვა კითხვები
    • OK! მეგობრები
    • OK! Story
    • OK! ტეხავს
  • OK! Business
შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
  • OK! ჟურნალი
    • რედაქტორისგან
    • OK! ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • პროექტები
    • OK! ბათუმი
    • OK! ქუთაისი
  • OK! News
  • OK! ბიზნეს სელებრითი
  • OK! მენეჯერი
  • OK! Doctors
  • OK! Sport
  • OK! ვიდეო
    • OK! მასპინძელი
    • OK! ჭიქა ყავასთან
    • OK! ჭიქა ღვინოსთან
    • OK! სახლში
    • OK! სხვა კითხვები
    • OK! მეგობრები
    • OK! Story
    • OK! ტეხავს
  • OK! Business
შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
OK Magazine
შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
მთავარი Gastro

#OK! ფეტუჩინი ალფრედო კრევეტებით

September 16, 2021
საკითხავი დრო: 1 min read

ფეტუჩინი ალფრედო კრევეტებით


 

ინგრედიენტები:

გამოვიყენეთ Riscossa-ს ფეტუჩინი, Granarolo-ს პარმეზანი რეჯიანო და მასკარპონე – ეს ის მთავარი ინგრედიენტებია, რომელიც კერძს ნამდვილ იტალიურ გემოს სძენს

ინგრედიენტები:

  • რძე – 0.5 ლ;
  • ნაღების ყველი მასკარპონე (გრანაროლო) – 120 გრ;
  • მარილი – 5 გრ;
  • კარაქი (გრანაროლო) – 50გრ;
  • ნიორი – 50 გრ;
  • სულგუნი – 200 გრ;
  • პარმეზანი (გრანაროლო) – 50 გრ;
  • კრევეტები – 300 გრ;
  • ფეტუჩინი – 500 გრ;
  • სატაცური – 200 გრ;
  • პომიდვრის ჩირი – 100 გრ.

 

მომზადება:

აადუღეთ წყალი და დაასხით დაჭრილ სატაცურს, გააჩერეთ 7-8 წუთი მდუღარეში და გადაწურეთ. სასურველი ზომის ნაჭრებად დაჭერით პომიდვრის ჩირი. ერთმანეთს შეურიეთ რძე, ნაღების ყველი და მარილი.

ტაფაზე გაადნეთ კარაქი, დაუმატეთ ნიორი, გააჩერეთ 1-2 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დაუმატეთ გასუფთავებული კრევეტები და მოშუშეთ 5 წუთი, სანამ არ შევარდისფრდება.

ამოიღეთ კრევეტები ქვაბიდან, ნიორი დატოვეთ კარაქში, ამჯერად დაუმატეთ სატაცური და მოწალეთ 5 წუთი.

დაუმატეთ ქვაბში რძისა და ყველ-კრემის მასა, მიიყვანეთ ადუღებამდე, სანამ მასა არ გასქელდება, 6-8 წუთი ეყოფა.

გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და დაუმატეთ გახეხილი სულგუნი და პარმეზანი. დააფარეთ თავსახური და გააჩერეთ 5 წუთი. შემდეგ კრევეტები და პომიდვრის ჩირი ჩაყარეთ სოუსში და სოუსიც მზადაა.

სოუსი რომ მზადების პროცესში იქნება, პარალელურად მოხარშეთ ფეტუჩინი, ისე, როგორც შეფუთვაზეა მითითებული (ყველა პასტას, თავისი მოხარშვის წესი აქვს ეტიკეტზე).

ფეტუჩინის მოასხით სოუსი, სასურველი ფორმით დაასერვირეთ და გემრიელად მიირთვით.

 

ასევე გაეცანი

#OK! რესტორანი „დანდიანა“ – ნეტარების საბადო, ბედნიერებისა და კმაყოფილების სინთეზი
Gastro

#OK! რესტორანი „დანდიანა“ – ნეტარების საბადო, ბედნიერებისა და კმაყოფილების სინთეზი

July 8, 2025
#OK! რესტორანი პანორამა –  ადგილი, სადაც ყოველთვის მნიშვნელოვანი ხარ
Gastro

#OK! რესტორანი პანორამა –  ადგილი, სადაც ყოველთვის მნიშვნელოვანი ხარ

June 17, 2025
#OK! ჯანსაღი კვების მნიშვნელობა ჯანმრთელობისთვის
Gastro

#OK! ჯანსაღი კვების მნიშვნელობა ჯანმრთელობისთვის

June 24, 2025
#OK! “იაკუძა ლაუნჯი” – ახალი აზიური გამოცდილება
Gastro

#OK! “იაკუძა ლაუნჯი” – ახალი აზიური გამოცდილება

March 18, 2025

ახლა კითხულობენ

#OK! Event Room – ის, რაც თქვენს დღესასწაულს დაუვიწყარს გახდის

#OK! Event Room – ის, რაც თქვენს დღესასწაულს დაუვიწყარს გახდის

June 12, 2024
#OK! კიმ კარდაშიანი უკრაინის მხარდასაჭერ ფონდში Skims-იდან თანხას გადარიცხავს

#OK! კიმ კარდაშიანი უკრაინის მხარდასაჭერ ფონდში Skims-იდან თანხას გადარიცხავს

March 4, 2022
#OK ქართველი წარმატებული ბლოგერისა და ინფლუენსერის − სოფია ცაავას ამერიკული ცხოვრება

#OK ქართველი წარმატებული ბლოგერისა და ინფლუენსერის − სოფია ცაავას ამერიკული ცხოვრება

December 26, 2022
#OK! „ძალიან პატარა ვიყავი. ალიაქოთი, ცეცხლი, სისხლი, სიკვდილი“ – კახა კინწურაშვილი!

#OK! „ძალიან პატარა ვიყავი. ალიაქოთი, ცეცხლი, სისხლი, სიკვდილი“ – კახა კინწურაშვილი!

June 28, 2023

კვირის ჰიტები

#OK! „ველით ყველას ღიმილით, სითბოთი და იმ გემოვნებით, რაც ყოველთვის გამოგვარჩევდა“ – ბარ-რესტორანი „პაოლო“

#OK! „ველით ყველას ღიმილით, სითბოთი და იმ გემოვნებით, რაც ყოველთვის გამოგვარჩევდა“ – ბარ-რესტორანი „პაოლო“

July 8, 2025
#OK! ვარსკვლავები დემნა გვასალიას ბოლო ჩვენებაზე

#OK! ვარსკვლავები დემნა გვასალიას ბოლო ჩვენებაზე

July 9, 2025
#OK! ყველაზე დიდი ბედნიერებაა, როდესაც ჩემი სიყვარულით ნაშრომ-ნამოქმედარი სხვას მოსწონს

#OK! ყველაზე დიდი ბედნიერებაა, როდესაც ჩემი სიყვარულით ნაშრომ-ნამოქმედარი სხვას მოსწონს

July 8, 2025
#OK! წარსულის სცენა მომავლის მოძრაობა

#OK! წარსულის სცენა მომავლის მოძრაობა

July 4, 2025
  • ჩვენ შესახებ
  • კონტაქტი
  • რეკლამა
  • კონფიდენციალურობის პოლიტიკა
  • საიტის არქივი

შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
  • OK! ჟურნალი
    • რედაქტორისგან
    • OK! ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • პროექტები
    • OK! ბათუმი
    • OK! ქუთაისი
  • OK! News
  • OK! ბიზნეს სელებრითი
  • OK! მენეჯერი
  • OK! Doctors
  • OK! Sport
  • OK! ვიდეო
    • OK! მასპინძელი
    • OK! ჭიქა ყავასთან
    • OK! ჭიქა ღვინოსთან
    • OK! სახლში
    • OK! სხვა კითხვები
    • OK! მეგობრები
    • OK! Story
    • OK! ტეხავს
  • OK! Business
  • OK! კულტურა
  • OK! შოუ ბიზნესი
  • OK! Books
    • Fashion
    • Health & Beauty
    • Décor
    • Travel
    • Gastro
    • Techno
  • OK! Events
    • OK! Talk
    • OK! ვახშამი
  • OK! ტესტები