• ჩვენ შესახებ
  • კონტაქტი
  • რეკლამა
  • კონფიდენციალურობის პოლიტიკა
  • საიტის არქივი
  • OK! ჟურნალი
    • რედაქტორისგან
    • OK! ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • პროექტები
    • OK! ბათუმი
    • OK! ქუთაისი
  • OK! News
  • OK! ბიზნეს სელებრითი
  • OK! მენეჯერი
  • OK! Doctors
  • OK! Sport
  • OK! ვიდეო
    • OK! მასპინძელი
    • OK! ჭიქა ყავასთან
    • OK! ჭიქა ღვინოსთან
    • OK! სახლში
    • OK! სხვა კითხვები
    • OK! მეგობრები
    • OK! Story
    • OK! ტეხავს
  • OK! Business
შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
  • OK! ჟურნალი
    • რედაქტორისგან
    • OK! ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • პროექტები
    • OK! ბათუმი
    • OK! ქუთაისი
  • OK! News
  • OK! ბიზნეს სელებრითი
  • OK! მენეჯერი
  • OK! Doctors
  • OK! Sport
  • OK! ვიდეო
    • OK! მასპინძელი
    • OK! ჭიქა ყავასთან
    • OK! ჭიქა ღვინოსთან
    • OK! სახლში
    • OK! სხვა კითხვები
    • OK! მეგობრები
    • OK! Story
    • OK! ტეხავს
  • OK! Business
შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
OK Magazine
შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
მთავარი Gastro

#OK! Amosa − ახალი წელი ახალი ქართული ღვინით გემრიელი და მსუბუქი ღვინო ყველასათვის, ყველა სიტუაციაში

December 28, 2021
საკითხავი დრო: 1 min read

ქართული ბრენდი „ამოსა“ შეიქმნა ქართული ღვინის ახლებური იდეით. „ამოსას“ ღვინის კონცეფცია გულისხმობს ქართული ღვინის თავსმოხვეული სტერეოტიპებისგან გათავისუფლებას და მასში მხოლოდ ნამდვილი ფასეულობის დატოვებას. იმ ფასეულობის, რომელიც ქართულ ღვინოს ასე განსაკუთრებულსა და საყვარელს ხდის. ამ არცთუ მარტივი ამოცანის შესასრულებლად ცხადი გახდა, რომ ინდუსტრიაში ახალგაზრდების ჩართულობა უმნიშვნელოვანესია. „ამოსა“ მეგობრობას სთავაზობს ყველას, ვინც თანამედროვე ქართული ღვინის იდეას გაიზიარებს, ევროპული მეთოდისა და ქართული უნიკალური ჯიშების შერწყმით შეიქმნას პროდუქცია, რომელიც ადამიანებს მოჰგვრის სიამოვნებას და შეიტანს წვლილს მათ ბედნიერებაში. ამ იდეის განსახორციელებლად „ამოსამ“ საახალწლო კამპანიაც დაიწყო, სადაც გამარჯვებულებს შესაძლებლობა ექნებათ კომპანიის გუნდს შემოუერთდნენ. სწორედ ასე იწყება ნამდვილი მეგობრობა. OK! გაესაუბრა „ამოსას“ შემქმნელ თამარ მარკოზაშვილს და ნატა ჩიკვაიძეს, რომლებმაც გვიამბეს თავიანთი მეგობრობის შესახებ, ისაუბრეს ბრენდის ისტორიაზე და საახალწლო რჩევებიც მოგვცეს.

 

გვიამბეთ „ამოსას“ შექმნის ისტორია.

(თამარი):  „ამოსა“ სამი წლის წინ შევქმენით. მამაჩემი ღვინის მწარმოებელია და მის გზას მივყევი. ჩემი მიდგომა მისგან განსხვავებულია − თანამედროვეობა მეტ კარგ შესაძლებლობას გვაძლევს, ვიდრე ღვინის შექმნის მხოლოდ ტრადიციული მეთოდი. აქედან გამომდინარე, დავაარსე „ამოსა“, რომელიც აერთიანებს რამდენიმე სახეობის მსუბუქ და თანამედროვე ღვინოს.

(ნატა):  გახლავართ Food bloggerInstagram-ზე და ამჟამად 40 000-ზე მეტი გამომწერი ადევნებს თვალს ჩემს საქმიანობას. აღსანიშნავია ისიც, რომ ვქმნი თანამედროვე და მარტივად მოსამზადებელ რეცეპტებს. ამით გარკვეულწილად, ჩვენი ღვინის ხასიათსაც ვიმეორებ. დღეს ადამიანებს გვჭირდება მსუბუქი, გემრიელი, ნამდვილი და მარტივად მოსახმარი პროდუქტი და მოქმედება, რომელიც ბედნიერებას მოგვიტანს. სწორედ ამ საერთო ღირებულებებმა გაგვაერთიანა მე და თამარი, და გადავწყვიტეთ ერთად გვემუშავა „ამოსას“ განვითარებაზე.

მთავარი ნიშა, რომელიც „ამოსას“ ღვინოს გამოარჩევს…

(თამარი):  „ამოსას“ ღვინოს თანამედროვე ქართული გემოები გამოარჩევს. მიგვაჩნია, რომ ჩემი და ნატას მთავარი ღირებულება ჩვენი ქართული ნაწილია, რომელიც არასდროს არ უნდა დავკარგოთ. საქართველოს ღვინის 8000-წლოვანი წარმოების ისტორია აქვს, მაგრამ ეს იმას ან ნიშნავს, რომ თანამედროვეობას ფეხი არ უნდა ავუწყოთ. უმნიშვნელოვანესია განვვითარდეთ და შევძლოთ საკუთარ ტრადიციებთან სინთეზი, რომელიც ჩვენს ფუნდამენტს წარმოადგენს. გემოები, რომელსაც ჩვენს მომხმარებლებს ვთავაზობთ, ქართული ყურძნის სუფთა ან შერეული უნიკალური ჯიშებისგან შექმნილ ნამდვილ ქართულ ღვინოშია გაერთიანებული. ყოველივე ამის შესაძლებლობას იძლევა ფაქტი, რომ დღეს საქართველოში 500-ზე მეტი ყურძნის ჯიშია წარმოდგენილი. შესაბამისად, გვსურს, რომ იმ უნიკალურობისგან, რომელიც ქართულ მეღვინეობას აქვს, შევქმნათ თანამედროვე, გემრიელი, ნამდვილი და მსუბუქი ღვინის სახეობები.

 

ამ ეტაპზე რამდენი სახეობის ღვინოს სთავაზობთ მომხმარებლებს?

(ნატა):  ამ ეტაპზე მომხმარებლებს ევროპული მეთოდითა და ყურძნის ქართული უნიკალური ჯიშებისგან დამზადებულ 12 სახეობის ღვინოს ვთავაზობთ − როგორც წითელს, ისე თეთრს. აღსანიშნავია ისიც, რომ ჩემთვის და თამარისთვის ძალიან მნიშვნელოვანია, ჩვენი პროდუქცია იყოს ღვინის მოყვარულებისა და ფართო საზოგადოებისთვის სიამოვნებისა და ბედნიერების მომტანი.

საახალწლოდ რის გათვალისწინებას ურჩევდით ჩვენს მკითხველს ღვინის შერჩევის დროს?

(თამარი, ნატა):  აღსანიშნავია, რომ სხვადასხვა კერძს განსხვავებული ღვინო უხდება. ახლა კი განსაკუთრებულ ყურადღებას გავამახვილებთ უშუალოდ საახალწლო ქართულ სუფრაზე და გეტყვით, რომ გოზინაყის საუკეთესო „პარტნიორი“ გახლავთ ქინძმარაული, ფხალეულის დაფის − თეთრი მშრალი ღვინის სახეობები, ხორცის კერძების − საფერავი, ზღვის პროდუქტების კი თეთრი ნახევრადტკბილი და მშრალი.

გლინტვაინის რეცეპტი AMOSA-სგან

გლინტვაინი ზამთრის შეუცვლელი სასმელია. ყველა თავისებურად ამზადებს, მაგრამ ის, რაც ყველას აერთიანებს, ერთი წესია: კარგი გლინტვაინი მხოლოდ კარგი ღვინით მზადდება.

გთავაზობთ „ამოსასეულ“ რეცეპტს:

საჭირო მასალა:

750 მლ წითელი ღვინო;

 150 გრ (ანუ 6 ს/კ) შაქარი;

 2 ნაჭერი ლიმონი;

 2 ნაჭერი ფორთოხალი;

 4 ცალი ანისის ვარსკვლავი;

 2 ცალი დარიჩინის ჩხირი;

 5 ცალი მიხაკის მარცვალი;

 1/4 ს/კ ილი.

მომზადების წესი:

ჩავასხათ ქვაბში AMOSA-ს საფერავი და დავუმატოთ ყველა ზემოთ ჩამოთვლილი ინგრედიენტი. დავდგათ ქვაბი საშუალო ცეცხლზე და მივიყვანოთ ადუღებამდე. მნიშვნელოვანია, არ აგვიდუღდეს გლინტვაინი, რათა არ დაკარგოს ალკოჰოლი და არომატები.

მორთეთ ფორთოხლის ნაჭრით და მიირთვით გემრიელად.

 

ასევე გაეცანი

#OK! ოლივერ რუსტანმა 14 წლიანი თანამშრომლობის შემდეგ Balmain-ი დატოვა
Fashion News

#OK! ოლივერ რუსტანმა 14 წლიანი თანამშრომლობის შემდეგ Balmain-ი დატოვა

November 7, 2025
#OK! HOTELS & PREFERENCE HUALING TBILISI რესტორანი Ensemble – გამორჩეული ჩინური კერძები
Gastro

#OK! HOTELS & PREFERENCE HUALING TBILISI რესტორანი Ensemble – გამორჩეული ჩინური კერძები

October 12, 2025
#OK! წონის კლებამდე მხოლოდ 3 ნაბიჯია – რას გვირჩევენ მეცნიერები?
Gastro

#OK! წონის კლებამდე მხოლოდ 3 ნაბიჯია – რას გვირჩევენ მეცნიერები?

August 12, 2025
#OK! როგორ გამოვაცხოთ შოკოლადის ორცხობილები სახლის პირობებში?
Gastro

#OK! როგორ გამოვაცხოთ შოკოლადის ორცხობილები სახლის პირობებში?

August 7, 2025

ახლა კითხულობენ

#OK! „ახლა ვიტყვი – აღარ ვარ ძლიერი ქალი, სუსტი ვარ“ – ნანუკა ჟორჟოლიანი!

#OK! „ახლა ვიტყვი – აღარ ვარ ძლიერი ქალი, სუსტი ვარ“ – ნანუკა ჟორჟოლიანი!

April 6, 2023
#OK! გამორჩეული ხმები  ანსამბლი ჰერიო

#OK! გამორჩეული ხმები ანსამბლი ჰერიო

October 12, 2025
#OK! “მიუხედავად იმისა, რომ მსახიობობა ჩემი საყვარელი საქმიანობაა, ჩემი პრიორიტეტი ამჟამად ჩემი შვილებია” – პენელოპა კრუზი

#OK! “მიუხედავად იმისა, რომ მსახიობობა ჩემი საყვარელი საქმიანობაა, ჩემი პრიორიტეტი ამჟამად ჩემი შვილებია” – პენელოპა კრუზი

September 8, 2023
#OK! ჩემი პატარა ამბავი – მაიკო წერეთელი

#OK! ჩემი პატარა ამბავი – მაიკო წერეთელი

October 20, 2025

კვირის ჰიტები

#OK! კრისტიან ბეილი უდედმამო ბავშვებისთვის სოფელს აშენებს

#OK! კრისტიან ბეილი უდედმამო ბავშვებისთვის სოფელს აშენებს

November 29, 2025
#OK! კვირის ჰოროსკოპი ზოდიაქოს ნიშნებისთვის

#OK! კვირის ჰოროსკოპი ზოდიაქოს ნიშნებისთვის

December 1, 2025
#OK! სელინ დიონმა გულშემატკივრებს მადლიერების დღე ემოციურად მიულოცა

#OK! სელინ დიონმა გულშემატკივრებს მადლიერების დღე ემოციურად მიულოცა

November 28, 2025
#OK! რატომ არ იკეთებს ტატუს კრიშტიანუ რონალდუ?

#OK! რატომ არ იკეთებს ტატუს კრიშტიანუ რონალდუ?

November 28, 2025
  • ჩვენ შესახებ
  • კონტაქტი
  • რეკლამა
  • კონფიდენციალურობის პოლიტიკა
  • საიტის არქივი

შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
  • OK! ჟურნალი
    • რედაქტორისგან
    • OK! ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • პროექტები
    • OK! ბათუმი
    • OK! ქუთაისი
  • OK! News
  • OK! ბიზნეს სელებრითი
  • OK! მენეჯერი
  • OK! Doctors
  • OK! Sport
  • OK! ვიდეო
    • OK! მასპინძელი
    • OK! ჭიქა ყავასთან
    • OK! ჭიქა ღვინოსთან
    • OK! სახლში
    • OK! სხვა კითხვები
    • OK! მეგობრები
    • OK! Story
    • OK! ტეხავს
  • OK! Business
  • OK! კულტურა
  • OK! შოუ ბიზნესი
  • OK! Books
    • Fashion
    • Health & Beauty
    • Décor
    • Travel
    • Gastro
    • Techno
  • OK! Events
    • OK! Talk
    • OK! ვახშამი
  • OK! ტესტები