ორაგულისა და ყველის სალათი
აქ წამყვანი და ყველაზე მნიშვნელოვანი ინგრედიენტი თევზია. „ევროპროდუქტში“ ამ მხრივ დიდი არჩევანია. „ლეროი“ მსოფლიოში ერთ-ერთი საუკეთესო ბრენდია, მისი ასორტიმენტი მდიდარი და სანდოა, რაც თევზის მოყვარულთ ძალიან ახარებთ.
არჩევანი ჩრდილოეთის შებოლილ, მარილიან ორაგულზე შევაჩერეთ.
თუმცა თვალი ვირთევზას კატლეტმა და ფილემაც მოგვტაცა. გპირდებით, მომავალში მათაც გამოვიყენებთ და აუცილებლად გაგიზიარებთ შთაბეჭდილებას.
ორაგულის მოყვარულებს კი ვეტყვით – ეს ძალიან ჯანსაღი პროდუქტია. ნამდვილი ნორვეგიული ორაგული, რომელიც არა ტბიდან, არამედ ცივი წყლებიდანაა დაჭერილი. ეს მნიშვნელოვანია, რადგან მეტად სასარგებლოა და სავსეა ვიტამინებითა და მინერალებით.
აქვე გეტყვით, რომ „ლეროი“ მსოფლიოში მეორე ადგილზეა ატლანტიკური ორაგულის წარმოებით და მისი პროდუქტი მსოფლიოში ცნობილია, როგორც უსუფთავესი, უგემრიელესი და უჯანსაღესი. ასე რომ, შიშის გარეშე მიირთვით პროტეინებით სავსე თევზი, რაც ქართულ ბაზარზე რეალური პრობლემაა.
ინგრედიენტები:
- თევზი „ლეროი“ – ჩრდილოეთის ორაგული კანისა და ფხის გარეშე –100 გრამი;
- ყველი ოლტერმანი – Valio/ვალიო – 70 გრამი;
- კიტრი – 1 საშუალო ზომის;
- სალათის მიქსი ძირითადი მასისთვის;
- იასამნისფერი კომბოსტო – საშუალო თავის მეოთხედი;
- ზეითუნის ზეთი Zucchi ექსტრა ვირჯინი – 3 სუფრის კოვზი, ან „ჯეიდ ბრიჯ“ სეზამის ზეთი იგივე რაოდენობით;
მომზადების წესი:
ორაგულის ფილე და ყველი დავჭრათ თანაბარ ნაწილებად, სალათის ფოთლები დავამტვრიოთ ხელით, კომბოსტო დავჭრათ მაქსიმალურად თხლად, კიტრი დავჭრათ სიგრძეზე.
ყველაფერი ავურიოთ ერთმანეთში, მოვასხათ ზეთი და რა თქმა უნდა, ვარდისფერი მარილი და პილპილი გემოვნებით.
View this post on Instagram