• ჩვენ შესახებ
  • კონტაქტი
  • რეკლამა
  • კონფიდენციალურობის პოლიტიკა
  • საიტის არქივი
  • OK! ჟურნალი
    • რედაქტორისგან
    • OK! ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • პროექტები
    • OK! ბათუმი
    • OK! ქუთაისი
  • OK! News
  • OK! ბიზნეს სელებრითი
  • OK! მენეჯერი
  • OK! Doctors
  • OK! Sport
  • OK! ვიდეო
    • OK! მასპინძელი
    • OK! ჭიქა ყავასთან
    • OK! ჭიქა ღვინოსთან
    • OK! სახლში
    • OK! სხვა კითხვები
    • OK! მეგობრები
    • OK! Story
    • OK! ტეხავს
  • OK! Business
შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
  • OK! ჟურნალი
    • რედაქტორისგან
    • OK! ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • პროექტები
    • OK! ბათუმი
    • OK! ქუთაისი
  • OK! News
  • OK! ბიზნეს სელებრითი
  • OK! მენეჯერი
  • OK! Doctors
  • OK! Sport
  • OK! ვიდეო
    • OK! მასპინძელი
    • OK! ჭიქა ყავასთან
    • OK! ჭიქა ღვინოსთან
    • OK! სახლში
    • OK! სხვა კითხვები
    • OK! მეგობრები
    • OK! Story
    • OK! ტეხავს
  • OK! Business
შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
OK Magazine
შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
მთავარი ინტერვიუ

#OK! თამთა კიკალეიშვილი

March 6, 2022
საკითხავი დრო: 1 min read

ბისტრო „თამთაკისა“ და რესტორან „ველერის“ შეფმზარეული

 

გვესაუბრეთ თქვენი კულინარიული გამოცდილების შესახებ.

განათლებით სცენოგრაფი ვარ, თუმცა ამ პროფესიით არასოდეს მიმუშავია. თავდაპირველად კულინარია ჩემი ჰობი იყო, ძალიან დიდ სიამოვნებას ვიღებდი, როდესაც კერძებს ვამზადებდი. ჩემი ჰობის პროფესიად გარდაქმნაში დიდი წვლილი შეფმზარეულმა რამაზ გემიაშვილმა შეიტანა, რომელიც გონიოში გავიცანი და უგემრიელეს კერძებს მაგემოვნებინებდა. სწორედ ამის შემდეგ უფრო სერიოზულად დავიწყე ამ პროფესიაზე ფიქრი. მან საშუალება მომცა „ევროპის სახლში“ დამეწყო ჩემი კარიერა, რამაც გზა გამიხსნა ამ საქმიანობის უკეთ ასათვისებლად.

შემდეგ იყო რესტორანი – „ტერასა“, სადაც სამი წლის განმავლობაში შეფმზარეული ვიყავი. მოგვიანებით − „რუმსი“.

ძალიან გამიმართლა, რომ ინგლისის ერთ-ერთ საუკეთესო რესტორან Pied a Terre-ში განსაკუთრებული გამოცდილება მივიღე, შევძელი და რამდენიმე პრაქტიკას დავესწარი, რამაც საოცარი გამოცდილება შემძინა და გამზარდა, როგორც შეფმზარეული. სრულიად სხვა თვალით დავინახე კულინარიის შიდა სამზარეულო.

ამ ეტაპზე დაკავებული ვარ საკუთარი კაფეთი „თამთაკი“ და ასევე, პარტნიორი და შეფმზარეული ვარ რესტორანში „ველერი“.

 

თამთა, როგორ შეიცვალა საზოგადოების დამოკიდებულება კულინარიის პროფესიასთან დაკავშირებით?

ძალიან ბევრი ახალგაზრდა დაინტერესდა ამ პროფესიით, შეიცვალა დამოკიდებულებები და შეხედულებები. საზოგადოებამ დაინახა პერსპექტივა და კარიერული წინსვლის გზები, მაშინ, როდესაც რამდენიმე წლის წინ რესტორანში მუშაობა ზოგიერთს უხერხულობასაც კი უქმნიდა. ეს სფერო მუდმივად განვითარებადია და ეტაპობრივად კიდევ უფრო მოთხოვნადი ხდება, რაც ძალიან მახარებს.

როგორ ფიქრობთ, რამ გამოიწვია ეს დამოკიდებულება?

ვფიქრობ ახალგაზრდებმა დაინახეს ამ სფეროში განვითარების დიდი პოტენციალი. დაინერგა სტანდარტი, რამაც საზოგადოებას ახალი ხედვა გაუჩინა.

 

გარდა განათლებისა, რა არის საჭირო იმისათვის, რომ ადამიანი გახდეს ამ საქმის პროფესიონალი?

უპირველეს ყოვლისა, გემოვნური თვისებები და სიყვარული ამ საქმის მიმართ. ასევე, შრომისმოყვარეობა, საკუთარ თავზე მუშაობის უნარი, ფანტაზია, ბევრის ნახვა, ბევრის დაგემოვნებაც, გამოცდილების დაგროვება, თუმცა ყოველდღიური შრომა აუცილებელი პირობაა იმისათვის, რომ გახდე ამ საქმის პროფესიონალი.

თავად რამდენი ხანია რაც ამ სფეროში საქმიანობთ და როგორი დამოკიდებულება იყო მაშინ, როდესაც თქვენ აირჩიეთ ეს პროფესია?

უკვე 11 წელია, რაც ამ სფეროში ვსაქმიანობ. თავდაპირველად უბრალოდ დამაინტერესა ამ სამყარომ და სამზარეულოში რომ მოვხვდი, იმ დღიდანვე მივხვდი − ეს არის ადგილი, სადაც ყველაზე ბედნიერად და კომფორტულად ვიგრძნობდი თავს.

 

როგორ ფიქრობთ, რამდენად მნიშვნელოვანია მოგზაურობა კულინარიისთვის?

ამ პროფესიის აუცილებელი ნაწილია მოგზაურობა. მათ შორის არა მხოლოდ საზღვრებს გარეთ, არამედ საქართველოს რეგიონებშიც. მთავარია პერიოდულად იმუშაო იმაზე, რომ რაღაც ახალი გასინჯო, ნახო და ადეკვატურად შეაფასო. მნიშვნელოვანია სხვისი შრომის დაფასება და თვალსაწიერის გაფართოება.

რას ურჩევდით დამწყებ მზარეულებს?

ძალიან დიდ მუხტს. შრომისმოყვარეობის გარეშე არაფერი გამოვა. ყოველთვის იფიქრონ იმაზე, რომ უამრავი ნაბიჯია გადასადგმელი იმისათვის, რათა მიაღწიონ წარმატებას ამ სფეროში. მოთმინებით და ყოველდღიური მუშაობით ყველაფერი გამოვა.

 

ასევე გაეცანი

#OK! Beam Medical – იდეიდან რეალობამდე
Health & Beauty

#OK! Beam Medical – იდეიდან რეალობამდე

June 16, 2025
#OK! რესტორანი პანორამა –  ადგილი, სადაც ყოველთვის მნიშვნელოვანი ხარ
Gastro

#OK! რესტორანი პანორამა –  ადგილი, სადაც ყოველთვის მნიშვნელოვანი ხარ

June 17, 2025
#OK! სირთულეში ნაპოვნი შანსი: პანდემიის დროს ჩამოყალიბებული წარმატებული ბიზნესის საიდუმლო
OK! Business

#OK! სირთულეში ნაპოვნი შანსი: პანდემიის დროს ჩამოყალიბებული წარმატებული ბიზნესის საიდუმლო

June 17, 2025
#OK! მინიმალიზმში ნაპოვნი სრულყოფილება – ბრენდი, რომელიც ინოვაციურ დიზაინს ქმნის
OK! Business

#OK! მინიმალიზმში ნაპოვნი სრულყოფილება – ბრენდი, რომელიც ინოვაციურ დიზაინს ქმნის

June 17, 2025

ახლა კითხულობენ

#OK! ალესანდრა ამბროსიოს კაშკაშა იმიჯი Balmain-ის 2022 წლის გაზაფხული/ზაფხულის ჩვენებაზე!

#OK! ალესანდრა ამბროსიოს კაშკაშა იმიჯი Balmain-ის 2022 წლის გაზაფხული/ზაფხულის ჩვენებაზე!

September 30, 2021
#OK! 1990-იანი წლების სუპერმოდელები: ვინ არიან ისინი და სად არიან დღეს?

#OK! 1990-იანი წლების სუპერმოდელები: ვინ არიან ისინი და სად არიან დღეს?

August 29, 2021
#OK! რა არის „ლუარი“ და რას მოიცავს მისი ახალი კამპანია „გააჩუქე ბედნიერება“

#OK! რა არის „ლუარი“ და რას მოიცავს მისი ახალი კამპანია „გააჩუქე ბედნიერება“

January 3, 2022
#OK! დიოდური ეპილაციის ყველაზე თანამედროვე მეთოდები მამაკაცებისთვის ესთეტიკურ კლინიკაში „ნეო-ნეო“

#OK! დიოდური ეპილაციის ყველაზე თანამედროვე მეთოდები მამაკაცებისთვის ესთეტიკურ კლინიკაში „ნეო-ნეო“

May 6, 2021

კვირის ჰიტები

#OK! National Geographic-ის მკვლევარების ვარაუდით, შემდეგი თაობა ციცინათელებს ვეღარ ნახავს

#OK! National Geographic-ის მკვლევარების ვარაუდით, შემდეგი თაობა ციცინათელებს ვეღარ ნახავს

June 18, 2025
#OK! ექსპერტების თმით, დღეში 7500 ნაბიჯი საკმარისია ნაადრევი სიკვდილიანობის პრევენციისთვის

#OK! ექსპერტების თმით, დღეში 7500 ნაბიჯი საკმარისია ნაადრევი სიკვდილიანობის პრევენციისთვის

June 21, 2025
#OK! ივნისის 3 ყველაზე მნიშვნელოვანი ასტრონომიული მოვლენა

#OK! ივნისის 3 ყველაზე მნიშვნელოვანი ასტრონომიული მოვლენა

June 18, 2025
#OK! ბლეიზ მეტრეველი – დიდი ბრიტანეთის საიდუმლო სადაზვერვო სამსახურის პირველი ქალი დირექტორი

#OK! ბლეიზ მეტრეველი – დიდი ბრიტანეთის საიდუმლო სადაზვერვო სამსახურის პირველი ქალი დირექტორი

June 16, 2025
  • ჩვენ შესახებ
  • კონტაქტი
  • რეკლამა
  • კონფიდენციალურობის პოლიტიკა
  • საიტის არქივი

შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
  • OK! ჟურნალი
    • რედაქტორისგან
    • OK! ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • პროექტები
    • OK! ბათუმი
    • OK! ქუთაისი
  • OK! News
  • OK! ბიზნეს სელებრითი
  • OK! მენეჯერი
  • OK! Doctors
  • OK! Sport
  • OK! ვიდეო
    • OK! მასპინძელი
    • OK! ჭიქა ყავასთან
    • OK! ჭიქა ღვინოსთან
    • OK! სახლში
    • OK! სხვა კითხვები
    • OK! მეგობრები
    • OK! Story
    • OK! ტეხავს
  • OK! Business
  • OK! კულტურა
  • OK! შოუ ბიზნესი
  • OK! Books
    • Fashion
    • Health & Beauty
    • Décor
    • Travel
    • Gastro
    • Techno
  • OK! Events
    • OK! Talk
    • OK! ვახშამი
  • OK! ტესტები