• ჩვენ შესახებ
  • კონტაქტი
  • რეკლამა
  • კონფიდენციალურობის პოლიტიკა
  • საიტის არქივი
  • OK! ჟურნალი
    • რედაქტორისგან
    • OK! ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • პროექტები
    • OK! ბათუმი
    • OK! ქუთაისი
  • OK! News
  • OK! კულტურა
  • OK! მენეჯერი
  • OK! Doctors
  • OK! Sport
  • OK! ვიდეო
    • OK! მასპინძელი
    • OK! ჭიქა ყავასთან
    • OK! ჭიქა ღვინოსთან
    • OK! სახლში
    • OK! სხვა კითხვები
    • OK! მეგობრები
    • OK! Story
    • OK! ტეხავს
    • OK! ბლიცი
    • OK! Podcast
  • OK! Business
შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
  • OK! ჟურნალი
    • რედაქტორისგან
    • OK! ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • პროექტები
    • OK! ბათუმი
    • OK! ქუთაისი
  • OK! News
  • OK! კულტურა
  • OK! მენეჯერი
  • OK! Doctors
  • OK! Sport
  • OK! ვიდეო
    • OK! მასპინძელი
    • OK! ჭიქა ყავასთან
    • OK! ჭიქა ღვინოსთან
    • OK! სახლში
    • OK! სხვა კითხვები
    • OK! მეგობრები
    • OK! Story
    • OK! ტეხავს
    • OK! ბლიცი
    • OK! Podcast
  • OK! Business
შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
OK Magazine
შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
მთავარი Gastro

#OK! ფეტუჩინი ალფრედო კრევეტებით

September 16, 2021
საკითხავი დრო: 1 min read

ფეტუჩინი ალფრედო კრევეტებით


 

ინგრედიენტები:

გამოვიყენეთ Riscossa-ს ფეტუჩინი, Granarolo-ს პარმეზანი რეჯიანო და მასკარპონე – ეს ის მთავარი ინგრედიენტებია, რომელიც კერძს ნამდვილ იტალიურ გემოს სძენს

ინგრედიენტები:

  • რძე – 0.5 ლ;
  • ნაღების ყველი მასკარპონე (გრანაროლო) – 120 გრ;
  • მარილი – 5 გრ;
  • კარაქი (გრანაროლო) – 50გრ;
  • ნიორი – 50 გრ;
  • სულგუნი – 200 გრ;
  • პარმეზანი (გრანაროლო) – 50 გრ;
  • კრევეტები – 300 გრ;
  • ფეტუჩინი – 500 გრ;
  • სატაცური – 200 გრ;
  • პომიდვრის ჩირი – 100 გრ.

 

მომზადება:

აადუღეთ წყალი და დაასხით დაჭრილ სატაცურს, გააჩერეთ 7-8 წუთი მდუღარეში და გადაწურეთ. სასურველი ზომის ნაჭრებად დაჭერით პომიდვრის ჩირი. ერთმანეთს შეურიეთ რძე, ნაღების ყველი და მარილი.

ტაფაზე გაადნეთ კარაქი, დაუმატეთ ნიორი, გააჩერეთ 1-2 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დაუმატეთ გასუფთავებული კრევეტები და მოშუშეთ 5 წუთი, სანამ არ შევარდისფრდება.

ამოიღეთ კრევეტები ქვაბიდან, ნიორი დატოვეთ კარაქში, ამჯერად დაუმატეთ სატაცური და მოწალეთ 5 წუთი.

დაუმატეთ ქვაბში რძისა და ყველ-კრემის მასა, მიიყვანეთ ადუღებამდე, სანამ მასა არ გასქელდება, 6-8 წუთი ეყოფა.

გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და დაუმატეთ გახეხილი სულგუნი და პარმეზანი. დააფარეთ თავსახური და გააჩერეთ 5 წუთი. შემდეგ კრევეტები და პომიდვრის ჩირი ჩაყარეთ სოუსში და სოუსიც მზადაა.

სოუსი რომ მზადების პროცესში იქნება, პარალელურად მოხარშეთ ფეტუჩინი, ისე, როგორც შეფუთვაზეა მითითებული (ყველა პასტას, თავისი მოხარშვის წესი აქვს ეტიკეტზე).

ფეტუჩინის მოასხით სოუსი, სასურველი ფორმით დაასერვირეთ და გემრიელად მიირთვით.

 

ასევე გაეცანი

#OK! ოლივერ რუსტანმა 14 წლიანი თანამშრომლობის შემდეგ Balmain-ი დატოვა
Gastro

#OK! ოლივერ რუსტანმა 14 წლიანი თანამშრომლობის შემდეგ Balmain-ი დატოვა

November 7, 2025
#OK! HOTELS & PREFERENCE HUALING TBILISI რესტორანი Ensemble – გამორჩეული ჩინური კერძები
Gastro

#OK! HOTELS & PREFERENCE HUALING TBILISI რესტორანი Ensemble – გამორჩეული ჩინური კერძები

October 12, 2025
#OK! წონის კლებამდე მხოლოდ 3 ნაბიჯია – რას გვირჩევენ მეცნიერები?
Gastro

#OK! წონის კლებამდე მხოლოდ 3 ნაბიჯია – რას გვირჩევენ მეცნიერები?

August 12, 2025
#OK! როგორ გამოვაცხოთ შოკოლადის ორცხობილები სახლის პირობებში?
Gastro

#OK! როგორ გამოვაცხოთ შოკოლადის ორცხობილები სახლის პირობებში?

August 7, 2025

ახლა კითხულობენ

#OK! Heritage Hotel & Suites შესანიშნავი არჩევანი საქორწინო ფოტოსესიისთვის

#OK! Heritage Hotel & Suites შესანიშნავი არჩევანი საქორწინო ფოტოსესიისთვის

November 12, 2023
#OK! რჩევები დედებს – მითები და რეალობა

#OK! რჩევები დედებს – მითები და რეალობა

March 20, 2024
#OK! გურამ შეროზია დაბადების დღეს ტანზანიაში აღნიშნავს (ფოტოები)

#OK! გურამ შეროზია დაბადების დღეს ტანზანიაში აღნიშნავს (ფოტოები)

November 29, 2021
#OK! ორსული როუზი ჰანტინგტონი Porter Magazine-ის ახალი ნომრის გარეკანზე

#OK! ორსული როუზი ჰანტინგტონი Porter Magazine-ის ახალი ნომრის გარეკანზე

November 16, 2021

კვირის ჰიტები

სადაც ცოდნა შედეგს ქმნის – ეკატერინე აღამანაშვილის პროფესიული გზა და საერთაშორისო ხარისხის აკადემიის მისია

სადაც ცოდნა შედეგს ქმნის – ეკატერინე აღამანაშვილის პროფესიული გზა და საერთაშორისო ხარისხის აკადემიის მისია

December 21, 2025
#OK! რა ცვლილებებს მოუტანს წლის ბოლო ახალმთვარეობა  ზოდიაქოს 4 ნიშანს

#OK! რა ცვლილებებს მოუტანს წლის ბოლო ახალმთვარეობა ზოდიაქოს 4 ნიშანს

December 18, 2025
#OK!  რატომ ირჩევენ ტანდაბალი მამაკაცები მაღალ ქალებს

#OK! რატომ ირჩევენ ტანდაბალი მამაკაცები მაღალ ქალებს

December 16, 2025
#OK! უსასრულო სამყარო – იოსებ ბარდანაშვილის ბგერების ფილოსოფია

#OK! უსასრულო სამყარო – იოსებ ბარდანაშვილის ბგერების ფილოსოფია

December 16, 2025
  • ჩვენ შესახებ
  • კონტაქტი
  • რეკლამა
  • კონფიდენციალურობის პოლიტიკა
  • საიტის არქივი

შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
  • OK! ჟურნალი
    • რედაქტორისგან
    • OK! ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • პროექტები
    • OK! ბათუმი
    • OK! ქუთაისი
  • OK! News
  • OK! კულტურა
  • OK! მენეჯერი
  • OK! Doctors
  • OK! Sport
  • OK! ვიდეო
    • OK! ბიზნეს სელებრითი
    • OK! მასპინძელი
    • OK! ჭიქა ყავასთან
    • OK! ჭიქა ღვინოსთან
    • OK! სახლში
    • OK! სხვა კითხვები
    • OK! მეგობრები
    • OK! Story
    • OK! ტეხავს
    • OK! ბლიცი
    • OK! Podcast
  • OK! Business
  • OK! შოუ ბიზნესი
  • OK! Books
    • Fashion
    • Health & Beauty
    • Décor
    • Travel
    • Gastro
    • Techno
  • OK! Events
    • OK! Talk
    • OK! ვახშამი
  • OK! Talks
  • OK! ჰოროსკოპი
  • OK! სხვა ამბები
  • OK! სამეფო ოჯახი
  • OK! ტესტები