• ჩვენ შესახებ
  • კონტაქტი
  • რეკლამა
  • კონფიდენციალურობის პოლიტიკა
  • საიტის არქივი
  • OK! ჟურნალი
    • რედაქტორისგან
    • OK! ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • პროექტები
    • OK! ბათუმი
    • OK! ქუთაისი
  • OK! News
  • OK! ბიზნეს სელებრითი
  • OK! მენეჯერი
  • OK! Doctors
  • OK! Sport
  • OK! ვიდეო
    • OK! მასპინძელი
    • OK! ჭიქა ყავასთან
    • OK! ჭიქა ღვინოსთან
    • OK! სახლში
    • OK! სხვა კითხვები
    • OK! მეგობრები
    • OK! Story
    • OK! ტეხავს
  • OK! Business
შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
  • OK! ჟურნალი
    • რედაქტორისგან
    • OK! ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • პროექტები
    • OK! ბათუმი
    • OK! ქუთაისი
  • OK! News
  • OK! ბიზნეს სელებრითი
  • OK! მენეჯერი
  • OK! Doctors
  • OK! Sport
  • OK! ვიდეო
    • OK! მასპინძელი
    • OK! ჭიქა ყავასთან
    • OK! ჭიქა ღვინოსთან
    • OK! სახლში
    • OK! სხვა კითხვები
    • OK! მეგობრები
    • OK! Story
    • OK! ტეხავს
  • OK! Business
შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
OK Magazine
შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
მთავარი Gastro

#OK! ხაჭოს პასკა ნინო შარაშენიძისგან

April 18, 2023
საკითხავი დრო: 1 min read

 

აღდგომის ბრწყინვალე დღესასწაულისთვის ფუსფუსი ბევრ რიტუალს უკავშირდება. ალბათ დამეთანხმებით, რომ აბიბინებული ჯეჯილი, წითელი კვერცხი, პასკა, სანთელი – ეს ნატურმორტი უკვე ნამდვილი გაზაფხულის დადგომაა.

 

საყიდლებისთვის ჰიპერმარკეტების ქსელ „გუდვილს“ მივაკითხეთ. აქ ყველაფრის შეძენა შეიძლება, რასაც ისურვებთ. „გუდვილის“ ხაზში „რა კარგია“ თხილეულის, ცუკატებისა და სხვა ხარისხიანი პროდუქტის უზარმაზარი არჩევანია. თუ მისვლას ვერ მოახერხებთ, „გუდვილის“ აპლიკაცია გადმოწერეთ და სახლში მოგართმევენ ყველა პროდუქტს.

 

ხაჭოს პასკა ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი ჩაროზია სააღდგომო სუფრისთვის. მისი მომზადება ბევრნაირად შეიძლება. მთავარია ე. წ. ბისკვიტი, დანარჩენი გემოვნების საკითხია. ექიმი ნინო შარაშენიძე,როგორც ცნობილია, საუკეთესო კულინარია, მისი ლეგენდარული ხაჭოს პასკის შესახებ ალბათ უკვე გსმენიათ. ქ-ნი ნინო სპეციალურად OK!-ს სააღდგომო ნომრისთვის საკუთარ რეცეპტს გაგვანდობს. სხვათა შორის, მას ამ პასკებისთვის ცალკე მაცივარი ჰქონია, რადგან წინასააღდგომოდ პერსონალურად უმზადებს ყველას, ვისი გახარებაც უყვარს და ყველა მათგანს სხვადასხვანაირად რთავს; ზოგს ვარდის ფურცლებით, ზოგს კარამელით, შოკოლადით, თხილეულით… OK! ნინოსთვის შოკოლადისა და მარწყვის სინთეზთან ასოცირდება.

 

 

მარტივი რეცეპტი

 

ინგრედიენტები:

 

1 კგ მაღალცხიმიანი ხაჭო

200 გრ. არაჟანი მაღალპროცენტიანი

1 შეკვრა მაღალპროცენტიანი კარაქი

3 კვერცხი

200 გრ. შაქარი

2 ცალი ვანილი

ცუკატები, ხილი, თხილეული სურვილისა და გემოვნების მიხედვით.

 

 

 

 

მომზადების წესი:

1 კგ. ხაჭო მოვათავსოთ ჭურჭელში, რომელიც ცეცხლზე შემოსადგმელად გამოდგება და დავაბლენდეროთ გულდასმით, რათა  ერთგვაროვანი კონსტიტენცია მივიღოთ, დავამატოთ არაჟანი და ძალიან დარბილებული კარაქი. კვერცხი და შაქარი ცალკე კარგად ავთქვიფოთ. ახლა რადგან ბევრმა ამოიღო შაქარი ხმარებიდან, მისი ჩანაცვლება შეიძლება ერითროლით ან სხვა დამატკბობლით.

 

ხაჭოს მასას დავამატოთ კვერცხისა და შაქრის მასა, შევურიოთ ცოტა მარილი – გემოს გასახსნელად და შემოვდგათ გაზქურაზე ძალიან დაბალ ცეცხლზე. ვურიოთ ნელა და მუდმივად, მივიყვანოთ ადუღებამდე. მნიშვნელოვანია, რომ არ ადუღდეს. როგორც კი პირველი ბუშტები გამოჩნდება, მაშინვე გამოვრთოთ. დავამატოთ ვანილი და გადმოვდგათ ღუმლიდან გასაგრილებლად.

 

საწურში ჩავაფინოთ მარლა რამდენიმე ფენად და დავასხათ გამზადებული მასა დასაწურად. ეს ყველაფერი ჩავდგათ ჯამში, რათა ჩამოწურული სითხე არ დაიღვაროს.

 

ეს ძალიან მნიშვნელოვანი და ხანგრძლივი ეტაპია. პირველ ეტაპზე საშუალოდ 2 საათით უნდა დავაცადოთ. შემდეგ ჯამიდან ჩამოწურული სითხე გადავღვაროთ, ხოლო საწურში მოთავსებული მასა ამოვაბრუნოთ, დავახუროთ ზემოდან თეფში და დავადოთ სიმძიმე. ამისთვის წყლით სავსე ქილას ვიყენებ ხოლმე, რაც გარკვეულწილად, პრესის ფუნქციას ასრულებს და საჭიროა იმისთვის, რომ ხაჭო კარგად დაიწუროს. ამ ყველაფერს ვდგამთ მაცივარში მინიმუმ 24 საათით. ხანგრძლივობა ხაჭოს ხარისხზეა დამოკიდებული. რაც მეტად მშრალი და ცხიმიანია ხაჭო, მით ნაკლები დრო სჭირდება.

 

ბოლომდე დაწურულ მასას ფრთხილად გადმოვატრიალებთ სასურველ ჭურჭელზე, ასევე ფრთხილად მოვხსნით მარლას და მოვრთავთ სურვილისამებრ.

 

ჩვენ გამოვიყენეთ რძიანი შოკოლადი, მარწყვი, მოცვი და თხილეული.

 

 

 

ასევე გაეცანი

#OK! ქუთაისის ახალი ნომერი
OK! News

#OK! ქუთაისის ახალი ნომერი

May 27, 2025
#OK! ბრიტანული ყავის სახლების ქსელი Costa Coffee უკვე საქართველოში
Slider Area

#OK! ბრიტანული ყავის სახლების ქსელი Costa Coffee უკვე საქართველოში

May 15, 2025
#OK! Doctors – OK!-ის ახალი პროექტი
OK! Doctors

#OK! Doctors – OK!-ის ახალი პროექტი

May 27, 2025
#OK! გარდასახვის ფილოსოფია – ანდრო დგებუაძე
Slider Area

#OK! გარდასახვის ფილოსოფია – ანდრო დგებუაძე

May 12, 2025

ახლა კითხულობენ

#OK! კიანუ რივზი John Wick: Chapter 4-ის გადასაღებ მოედანზე

#OK! კიანუ რივზი John Wick: Chapter 4-ის გადასაღებ მოედანზე

November 5, 2021
#OK! როგორ გავაფორმოთ საახალწლო ორცხობილები ორიგინალურად

#OK! როგორ გავაფორმოთ საახალწლო ორცხობილები ორიგინალურად

December 28, 2021
#OK! მცირე ბიზნესი და კორპორაციული სოციალური პასუხისმგებლობა (CSR)

#OK! მცირე ბიზნესი და კორპორაციული სოციალური პასუხისმგებლობა (CSR)

July 9, 2024
#OK! კიმ კარდაშიანი ფანებს საკუთარ დიეტას უზიარებს! გაიგეთ როგორ იკვებება ვარსკვლავი ყოველდღიურად!

#OK! კიმ კარდაშიანი ფანებს საკუთარ დიეტას უზიარებს! გაიგეთ როგორ იკვებება ვარსკვლავი ყოველდღიურად!

August 29, 2021

კვირის ჰიტები

No Content Available
  • ჩვენ შესახებ
  • კონტაქტი
  • რეკლამა
  • კონფიდენციალურობის პოლიტიკა
  • საიტის არქივი

შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
  • OK! ჟურნალი
    • რედაქტორისგან
    • OK! ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • პროექტები
    • OK! ბათუმი
    • OK! ქუთაისი
  • OK! News
  • OK! ბიზნეს სელებრითი
  • OK! მენეჯერი
  • OK! Doctors
  • OK! Sport
  • OK! ვიდეო
    • OK! მასპინძელი
    • OK! ჭიქა ყავასთან
    • OK! ჭიქა ღვინოსთან
    • OK! სახლში
    • OK! სხვა კითხვები
    • OK! მეგობრები
    • OK! Story
    • OK! ტეხავს
  • OK! Business
  • OK! კულტურა
  • OK! შოუ ბიზნესი
  • OK! Books
    • Fashion
    • Health & Beauty
    • Décor
    • Travel
    • Gastro
    • Techno
  • OK! Events
    • OK! Talk
    • OK! ვახშამი
  • OK! ტესტები