• ჩვენ შესახებ
  • კონტაქტი
  • რეკლამა
  • კონფიდენციალურობის პოლიტიკა
  • საიტის არქივი
  • OK! ჟურნალი
    • რედაქტორისგან
    • OK! ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • პროექტები
    • OK! ბათუმი
    • OK! ქუთაისი
  • OK! News
  • OK! ბიზნეს სელებრითი
  • OK! მენეჯერი
  • OK! Doctors
  • OK! Sport
  • OK! ვიდეო
    • OK! მასპინძელი
    • OK! ჭიქა ყავასთან
    • OK! ჭიქა ღვინოსთან
    • OK! სახლში
    • OK! სხვა კითხვები
    • OK! მეგობრები
    • OK! Story
    • OK! ტეხავს
  • OK! Business
შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
  • OK! ჟურნალი
    • რედაქტორისგან
    • OK! ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • პროექტები
    • OK! ბათუმი
    • OK! ქუთაისი
  • OK! News
  • OK! ბიზნეს სელებრითი
  • OK! მენეჯერი
  • OK! Doctors
  • OK! Sport
  • OK! ვიდეო
    • OK! მასპინძელი
    • OK! ჭიქა ყავასთან
    • OK! ჭიქა ღვინოსთან
    • OK! სახლში
    • OK! სხვა კითხვები
    • OK! მეგობრები
    • OK! Story
    • OK! ტეხავს
  • OK! Business
შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
OK Magazine
შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
მთავარი Gastro

#OK! სააღდგომო პასკის მარტივი და გემრიელი რეცეპტი!

April 30, 2021
საკითხავი დრო: 1 min read

აღდგომა საქართველოში ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი დღესასწაულია, რომლისთვისაც ყველა ქრისტიანის ოჯახში განსაკუთრებული მზადება მიმდინარეობს. ამ დღესასწაულის ერთ-ერთი განუყრელი ნაწილი პასკაა, რომელიც აღდგომის ღამით ყველა ოჯახის სუფრაზე დაგხვდებათ, სწორედ ამიტომ OK! გთავაზობთ სააღდგომო პასკის მარტივ და გემრიელი რეცეპტს

ინგრედიენტები:

  • 12⁄5  კგ. შაქარი
  • 1   ჩ/ჭ წყალი
  • 300   გრამი ქიშმიში
  • 11⁄10  ლიტრი რძე
  • 21⁄2  კგ. ფქვილი
  • 50   გრამი საფუარი
  • 10   ცალი კვერცხი
  • 2   შეკვრა მარგარინი
  • 150   გრამი კარაქი
  • 200   მლ. ზეთი
  • 4   შეკვრა ვანილი (0,8 გრ.)
  • 1   ს/კ მუსკატის კაკალი, ილი, კარდამონი
  • 1   ს/კ ლიმონის ცედრა

მომზადების წესი:

0,5 ჩ/ჭ შაქრის ფხვნილისგან და 1 ჩ/ჭ წყლისგან გააკეთეთ სიროფი. ჩაყარეთ ქიშმიში (300გრ) და ადუღეთ 5 წთ. მოდუღების შემდეგ ქიშმიში საწურზე დააწყეთ, სიროფი კი შეინახეთ.

ქვაბში ჩაასხით 1 ლიტრი თბილი რძე, 1 ჩ/ჭ შაქარი, 100 გრ ფქვილი, 50 გრ საფუარი (საფუარი გახსენით 1 ჩაის ჭიქა რძეში) და ხელით ურიეთ ისე, რომ საფუარის ბურთულები დაიშალოს. დააფარეთ პოლიეთილენი, დადგით თბილ ადგილზე.

წინასწარ კვერცხის ცილები უნდა შედგათ საყინულეში, ოღონდ არ გაყინოთ. 10 კვ. გულითა და 0,5 კგ შაქრის ფხვნილით გააკეთეთ გოგლი-მოგლი.

ცალკე ჯამში ათქვიფეთ ცილები. თქვეფის დროს დაამატეთ1 პატარა კოვზის პირი ლიმონის მჟავა ან მარილი დათქვიფეთ სანამ ღრუბლისებრ მასას არ მიიღებთ. შემდეგ დაუმატეთ 500 გრ. შაქარი და გოგლი-მოგლი. შეურიეთ წინასწარ სითბოში გამდნარი 2 შეკვრა მარგარინი, 150 გრ კარქი, 200 გრ ზეთი, საფუარიანი ცომი და ხელით სათუთად ურიეთ. დაუმატეთ 4 ც. ვანილი და ქიშმიში. პარალელურად ურიეთ და დაუმატეთ 1 ს/კ მუსკატის კაკალი, 1 ს/კ ილი, 1ს/კ კარდამონი, 1 ს/კ ლიმონის ცედრა და ცოტა მარილი.

ცომი მოზილეთ სითბოში. ფქვილი დაცერით იმდენი რომ ფაფუკი ცომი გამოვიდეს. დაახლოებით 2-2,5 კგ. ცომი დადეთ თბილად და როცა ამოვა, ჩაზილეთ. ეს უნდა მოხდეს 2-ჯერ. შემდეგ ფორმებში გაანაწილეთ. აქვე გაცნობებთ, რომ ცომის აზილვამდე ხელები ყოველთვის ზეთით უნდა დაისველოთ და ისე შეეხოთ.

ცომი გადავანაწილოთ ფორმებში, თითო ფორმაში მოათავსეთ იმდენი ცომი, რომ ფორმის მოცულობის 50 პროცენტზე ოდნავ მეტი შეავსოს. აცადეთ ცომს ფორმაში აფუება, ზემოდან მოუსვით სიროფი (რომელიც თავიდან მოადუღეთ)

ბოლოს, შედეთ ფორმაში მოთავსებული ცომი წინასწარ გახურებულ ღუმელში 150 გრადუსზე. კარგად რომ ამოვა, ოდნავ დაუწიეთ ტემპერატურას. ბოლოს ხის ჩხირით გასინჯეთ. თუ ჩხირს ცომი არ ამოჰყვა, პასკა მზად არის. გამომცხვარ პასკას სურვილისამებრ მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

ასევე გაეცანი

#OK! “იაკუძა ლაუნჯი” – ახალი აზიური გამოცდილება
Gastro

#OK! “იაკუძა ლაუნჯი” – ახალი აზიური გამოცდილება

March 18, 2025
#OK! ჩადრაგინები – ბრენდად ქცეული მიზანი
Gastro

#OK! ჩადრაგინები – ბრენდად ქცეული მიზანი

February 12, 2025
#OK! დააგროვეთ ზამთართან დაკავშირებული ძვირფასი მოგონებები რესტორან “პანორამაში”
Gastro

#OK! დააგროვეთ ზამთართან დაკავშირებული ძვირფასი მოგონებები რესტორან “პანორამაში”

February 3, 2025
#OK! საახალწლო სუფრის ქართული ტრადიციები
Gastro

#OK! საახალწლო სუფრის ქართული ტრადიციები

January 9, 2025

ახლა კითხულობენ

#OK! ვიზიონერი თანამედროვე სტომატოლოგიაში – ინტერვიუ სოფო რამიშვილთან

#OK! ვიზიონერი თანამედროვე სტომატოლოგიაში – ინტერვიუ სოფო რამიშვილთან

April 14, 2025
#OK! ბიზნეს შეხვედრაზე მიმავალი ჰეილი ბიბერი: საოფისე სტილის ინსპირაცია ამერიკელი მოდელისგან

#OK! ბიზნეს შეხვედრაზე მიმავალი ჰეილი ბიბერი: საოფისე სტილის ინსპირაცია ამერიკელი მოდელისგან

April 20, 2021
#OK! „პრაიმსა“ და „ვემპლერს“ შორის თანამშრომლობის მემორანდუმი გაფორმდა

#OK! „პრაიმსა“ და „ვემპლერს“ შორის თანამშრომლობის მემორანდუმი გაფორმდა

January 22, 2025
#OK! როგორ ულოცავს გიორგი მახარაძე შვილს დაბადების დღეს

#OK! როგორ ულოცავს გიორგი მახარაძე შვილს დაბადების დღეს

January 27, 2023

კვირის ჰიტები

#OK! თავისუფლება უფლებაა

#OK! თავისუფლება უფლებაა

May 8, 2025
#OK! სოფიო სურმავა წარმატებულ პროფესიულ მიღწევებსა და მოღვაწეობაზე

#OK! სოფიო სურმავა წარმატებულ პროფესიულ მიღწევებსა და მოღვაწეობაზე

May 6, 2025
OK! მასპინძელი – ლემონსი

OK! მასპინძელი – ლემონსი

May 6, 2025
#OK! მასპინძელი – პირველი კლინიკა

#OK! მასპინძელი – პირველი კლინიკა

May 6, 2025
  • ჩვენ შესახებ
  • კონტაქტი
  • რეკლამა
  • კონფიდენციალურობის პოლიტიკა
  • საიტის არქივი

შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
  • OK! ჟურნალი
    • რედაქტორისგან
    • OK! ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • პროექტები
    • OK! ბათუმი
    • OK! ქუთაისი
  • OK! News
  • OK! ბიზნეს სელებრითი
  • OK! მენეჯერი
  • OK! Doctors
  • OK! Sport
  • OK! ვიდეო
    • OK! მასპინძელი
    • OK! ჭიქა ყავასთან
    • OK! ჭიქა ღვინოსთან
    • OK! სახლში
    • OK! სხვა კითხვები
    • OK! მეგობრები
    • OK! Story
    • OK! ტეხავს
  • OK! Business
  • OK! კულტურა
  • OK! შოუ ბიზნესი
  • OK! Books
    • Fashion
    • Health & Beauty
    • Décor
    • Travel
    • Gastro
    • Techno
  • OK! Events
    • OK! Talk
    • OK! ვახშამი
  • OK! ტესტები