ალბათ ხშირად წაგვიკითხავს ლიტერატურული ნაწარმოებები, სადაც პერსონაჟების საყვარელი კერძები და სასმელები, საუზმის, სადილობის, ვახშმის ამ თუნდაც, სადღესასწაულო სუფრები იმდენად ოსტატურადაა მწერლების მიერ აღწერილი, რომ მკითხველზე წარუშლელ შთაბეჭდილებას ტოვებს და ჩვენც იმ სამყაროში გვამოგზაურებს. მით უფრო, თუ გავითვალისწინებთ, რომ სამზარეულოზე შეყვარებულ ადამიანებს, წიგნებში ყოველთვის განსაკუთრებულად ამახსოვრდებათ კულინარიული მომენტები. სწორედ ამიტომ, ფრანგმა ფოტოგრაფმა შარლ რუმ გადაწყვიტა, მისი საყვარელი ლიტერატურული ნაწარმოებებიდან ვიზუალურად აღედგინა და გადაეღო ე.წ. კულინარიული ეპიზოდები. ამ ფოტოსერიას მან „გამოგონილი ტრაპეზი“ უწოდა.
როგორც პროექტის დასრულების შემდეგ ფოტოგრაფმა აღნიშნა, ეს საკმაოდ რთული, ხანგრძლივი, თუმცა სასიამოვნო პროცესი იყო. მეტი სიზუსტისათვის, დეტალურად კითხულობდა და სწავლობდა ამა თუ იმ ავტორის ტექსტს, ანტიკვარიატის მაღაზიებში ყიდულობდა სასურველ ნივთებს, კერძებსაც თავად ამზადებდა და მხოლოდ შემდეგ ზრუნავდა განათებაზე, კომპოზიციაზე და გადაღებისათვის საჭირო სხვა ნიუანსებზე.
წარმოგიდგენთ 10 რჩეულ ნამუშევარს პროექტიდან „გამოგონილი ტრაპეზი“:
INSTA: roux_charles
ჰარუკი-მურაკამი – „1Q84″
ძმები-გრიმები – „კულულა და სამი დათვი”
შარლოტა-ბრონტე – „ჯეინ ეარი”
ფრანც-კაფკა – „მეტამორფოზა”
მიგელ დე სერვანტესი – „დონ კიხოტი”
მარსელ-პრუსტი – „დაკარგული დროის ძიებაში”
ლუის კეროლი – „ალისი საოცრებათა ქვეყანაში”
ლევ-ტოსლტოი – „ანა კარენინა”
გაბრიელ გარსია მარკესი – „სიყვარული ჟამიანობის დროს”
ასტრიდ ლინდგრენი – “პეპი გრძელი წინდა”