• ჩვენ შესახებ
  • კონტაქტი
  • რეკლამა
  • კონფიდენციალურობის პოლიტიკა
  • საიტის არქივი
  • OK! ჟურნალი
    • რედაქტორისგან
    • OK! ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • პროექტები
    • OK! ბათუმი
    • OK! ქუთაისი
  • OK! News
  • OK! ბიზნეს სელებრითი
  • OK! მენეჯერი
  • OK! Doctors
  • OK! Sport
  • OK! ვიდეო
    • OK! მასპინძელი
    • OK! ჭიქა ყავასთან
    • OK! ჭიქა ღვინოსთან
    • OK! სახლში
    • OK! სხვა კითხვები
    • OK! მეგობრები
    • OK! Story
    • OK! ტეხავს
  • OK! Business
შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
  • OK! ჟურნალი
    • რედაქტორისგან
    • OK! ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • პროექტები
    • OK! ბათუმი
    • OK! ქუთაისი
  • OK! News
  • OK! ბიზნეს სელებრითი
  • OK! მენეჯერი
  • OK! Doctors
  • OK! Sport
  • OK! ვიდეო
    • OK! მასპინძელი
    • OK! ჭიქა ყავასთან
    • OK! ჭიქა ღვინოსთან
    • OK! სახლში
    • OK! სხვა კითხვები
    • OK! მეგობრები
    • OK! Story
    • OK! ტეხავს
  • OK! Business
შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
OK Magazine
შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
მთავარი Gastro

#OK! კულინარიის განვითარების ეტაპები საქართველოში ინტერვიუ ნუცა სურგულაძესთან

March 4, 2021
საკითხავი დრო: 1 min read

კულინარია რომ დღეს ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული და მოთხოვნადი პროფესიაა, ამაზე ყველა ვთანხმდებით. მიუხედავად პანდემიით გამოწვეული სირთულეებისა, მაინც დავრწმუნდით იმაში, რომ ეს სფერო წინ მიიწევს და მუდმივი განვითარების პროცესშია. ამ და სხვა საინტერესო საკითხებთან დაკავშირებით, OK! Gastro Book-ი „მასტრშეფის“ გამარჯვებულს, ნუცა სურგულაძეს ესაუბრა.

ნუცა, თქვენი აზრით, რა გავლენა იქონია პანდემიამ კულინარიაზე?

ბოლო წლების განმავლობაში საკმაოდ გაიზარდა ამ სფეროს მიმართ დაინტერესება საზოგადოების მხრიდან. ბევრმა თუნდაც შინ დაიწყო კერძების მზადება, ხოლო შემდეგ დახვეწა და განავითარა. ძალიან ბევრმაც გადაწყვიტა, ამ სფეროს გაჰყვეს და პროფესიად აქციოს, მაგრამ უნდა აღინიშნოს, რომ პანდემიამ საკმაოდ ცუდად იმოქმედა ამ სფეროს განვითარებაზე არა მარტო საქართველოში, არამედ ზოგადად, მსოფლიოში. დაიკეტა ძალიან ბევრი რესტორანი, საზოგადოება გადავიდა „ფასთ ფუდზე“, შეიცვალა პრიორიტეტები. რაოდენ სამწუხაროც უნდა იყოს, ეს არის ჩვენი დღევანდელი რეალობა და მოთმინებით უნდა დაველოდოთ სიტუაციის უკეთესობისკენ შეცვლას და ყველაფრის ამოქმედებას.

 

ბოლო პერიოდში, სანამ პანდემია დაიწყებოდა, მსოფლიოში განსაკუთრებულად სწრაფად დაიწყო ამ სფერომ განვითარება. როგორ ფიქრობთ, რამ განაპირობა ეს ფაქტორი?

ბოლო წლებში მართლაც განსაკუთრებული ტემპით დაიწყო ამ სფერომ განვითარება და წინსვლა. პირადად მე, როდესაც დავიწყე კულინარიის შესწავლა, ჯერ კიდევ არ იყო ამხელა დაინტერესება საზოგადოების მხრიდან. ახლა უკვე აქტიურად ჩაერთნენ როგორც ზრდასრული ადამიანები, ასევე ახალგაზრდა თაობა, რაც ძალიან სასიხარულოა.

როგორ ფიქრობთ, რა გავლენა მოახდინა „მასტერშეფმა“ ამ პროცესში?

„მასტერშეფმა“ მართლაც რომ ფურორი მოახდინა და დიდი გავლენა იქონია მთლიანად საქართველოს მოსახლეობაზე. ბავშვებიდან დაწყებული, უფროსი თაობით დასრულებული, ყველა აქტიურად არის ჩართული ამ გადაცემის მსვლელობაში.

პირადად თქვენ შემთხვევაში, რა შეცვალა „მასტერშეფის“ გამარჯვებულის სტატუსმა?

ძალიან დიდი ხნის განმავლობაში მინდოდა ამ პროექტში მონაწილეობის მიღება. გამარჯვებულის სტატუსმა შემმატა თავდაჯერებულობა, მაგრამ ვიგრძენი მეტი პასუხისმგებლობა როგორც ჩემი თავის, ასევე გარშემომყოფების მიმართ.

რა ასაკიდან დაინტერესდით ამ პროფესიით?

ბავშვობიდან დაინტერესებული ვიყავი, მაგრამ 16 წლის ასაკში გადავწყვიტე პროფესიულად დავუფლებოდი ამ საქმეს.

ვისთვის გიყვართ ყველაზე მეტად კერძების მომზადება?

ალბათ აუდიტორიისთვის. ყველაზე დიდ სიამოვნებას ვიღებ კერძების მომზადებით და შემდეგ შთაბეჭდილებების გაზიარებით.

რას ურჩევდით დამწყებ კულინარებს?

ვურჩევდი, იქონიონ ძალიან დიდი ნებისყოფა და გამძლეობა, რადგან საკმაოდ რთული პროფესიაა და დიდი ძალაა ამისთვის საჭირო. არასოდეს უთხრათ საკუთარ თავს, რომ რაიმეს ვერ შეძლებთ. არასოდეს შეწყვიტოთ სწავლა და განვითარება.

 

ასევე გაეცანი

#OK! პედაგოგის პროფესია როგორც წიგნიერების, რწმენის და შინაგანი სიმშვიდის მაგალითი
Uncategorized

#OK! პედაგოგის პროფესია როგორც წიგნიერების, რწმენის და შინაგანი სიმშვიდის მაგალითი

May 13, 2025
#OK! Story – დალი კეკელიძე
OK! Story

#OK! Story – დალი კეკელიძე

May 13, 2025
#OK! ლა კლინიკ აკადემიის ახალი პროგრამა – დაეუფლე ყველაზე მოთხოვნად ბიუთი პროფესიებს 100%იანი დაფინანსებით
Health & Beauty

#OK! ლა კლინიკ აკადემიის ახალი პროგრამა – დაეუფლე ყველაზე მოთხოვნად ბიუთი პროფესიებს 100%იანი დაფინანსებით

May 13, 2025
OK! მასპინძელი – ლემონსი
OK! მასპინძელი

OK! მასპინძელი – ლემონსი

May 27, 2025

ახლა კითხულობენ

#OK! ნაომი კემპბელი, კარლა ბრუნი, მარიაკარლა ბოსკონო და ადუთ აკეჩი Balmain-ის ახალი კამპანიის სახეები არიან

#OK! ნაომი კემპბელი, კარლა ბრუნი, მარიაკარლა ბოსკონო და ადუთ აკეჩი Balmain-ის ახალი კამპანიის სახეები არიან

February 10, 2022
#OK! სად არის ქეით მიდლტონი და რატომ გაუჩინარდა ის რამდენიმე თვით

#OK! სად არის ქეით მიდლტონი და რატომ გაუჩინარდა ის რამდენიმე თვით

March 19, 2024
#OK! ჯენიფერ ლოპეზი და ბენ აფლეკი კვლავ ერთად არიან

#OK! ჯენიფერ ლოპეზი და ბენ აფლეკი კვლავ ერთად არიან

May 2, 2021
#OK! მუშთაიდის პარკი

#OK! მუშთაიდის პარკი

October 7, 2022

კვირის ჰიტები

No Content Available
  • ჩვენ შესახებ
  • კონტაქტი
  • რეკლამა
  • კონფიდენციალურობის პოლიტიკა
  • საიტის არქივი

შედეგები არ არის
ყველა შედეგის ნახვა
  • OK! ჟურნალი
    • რედაქტორისგან
    • OK! ექსკლუზივი
    • ინტერვიუ
    • პროექტები
    • OK! ბათუმი
    • OK! ქუთაისი
  • OK! News
  • OK! ბიზნეს სელებრითი
  • OK! მენეჯერი
  • OK! Doctors
  • OK! Sport
  • OK! ვიდეო
    • OK! მასპინძელი
    • OK! ჭიქა ყავასთან
    • OK! ჭიქა ღვინოსთან
    • OK! სახლში
    • OK! სხვა კითხვები
    • OK! მეგობრები
    • OK! Story
    • OK! ტეხავს
  • OK! Business
  • OK! კულტურა
  • OK! შოუ ბიზნესი
  • OK! Books
    • Fashion
    • Health & Beauty
    • Décor
    • Travel
    • Gastro
    • Techno
  • OK! Events
    • OK! Talk
    • OK! ვახშამი
  • OK! ტესტები