ფინური ღვეზელი
დიახ, არ გეჩვენებათ, აჭარული ხაჭაპურის ფინური ვერსია.
კერძის მოსამზადებლად ფინური ინგრედიენტებია საჭირო: Valio-ს კარაქი და ყველი ოლტერმანი.
მომზადების დრო: 50 წუთი
შეიცავს 700 კალორიას
ინგრედიენტები ცომისთვის:
- 1 ჭიქა ჭვავის ფქვილი;
- 1/4 ჭიქა ხორბლის ფქვილი;
- 1/2 ჭიქა რძე;
- 0.5 ჩ/კ მარილის გულსართი.
ინგრედიენტები გულსართისთვის:
- 1 ჭიქა ბრინჯი (1×2-ზე, რძეში მოხარშული, მარილით);
- 100 გრ კარაქი, გამდნარი („ვალიო“);
- 2 ცალი მაგრად მოხარშული კვერცხი, გახეხილი;
- 150 გრ ყველი, გახეხილი („ვალიო“, „ოლტერმანი“);
- მწიკვი თეთრი წიწაკა (სურვილისამებრ);
- მწიკვი მარილი.
მომზადება:
მოზილეთ მაგარი ცომი, გაყავით 6 ტოლ ნაწილად და გააბრტყელეთ.
წინასწარ მოხარშულ ბრინჯს დაამატეთ გახეხილი ყველი და კვერცხი, მოასხით დამდნარი კარაქი კარგად ამოურიეთ და მოათავსეთ ცომზე.
ცომს მიეცით ნავისებრი ფორმა და დაამატეთ გულსართი. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე, 20 წუთი, გამოიღეთ ღვეზელები, გადაუსვით თავზე კვერცხის გული და შეაბრუნეთ ღუმელში კიდევ 5 წუთი.