ლალი ჯანსაღი კვების პოპულარიზაციას აქტიურად ეწევა. ამბობს, რომ კარაქი ძალიან მნიშვნელოვანია ყოველდღიური კვების რაციონში. კარაქი, როგორც ჯანსაღი ცხიმი, შეუცვლელია ორგანიზმისთვის და ხელს უშლის დაბერების პროცესს. სწორედ ამიტომ, ის „ლურპაკის“ აქტიური მომხმარებელია.
ზეთსაც მხოლოდ ზეითუნისას იყენებს. ცხიმები და ზეთები ორგანიზმს აწვდის საჭირო ენერგიას და უზრუნველყოფს ცხიმოვანი მჟავების, ომეგა 3-ის, ომეგა 6-ისა და ომეგა 9-ის ჩართულობას ორგანოების ფუნქციონირებისთვის. უმაღლესი ხარისხის მცენარეულ ზეთებს აწარმოებს იტალიური კომპანია ZUCCHI და, რა თქმა უნდა, სწორედ ის ავირჩიეთ.
სხვათა შორის, ZUCCHI-ის ასორტიმენტში შედის: ზეითუნის, რაფსიდის ყვავილის, გოგრის თესლის, სეზამის, სიმინდისა და მზესუმზირას ზეთები. „ზუჩის“ ასორტიმენტშია ცივად დაწურული Extra Virgin ზეითუნის ზეთი, ამიტომ ზეთს ყოველთვის აქვს ზეთისხილის გემო და არომატი. ცივი გამოწურვით მიღებულ ზეთებში შენარჩუნებულია ვიტამინების, მინერალებისა და ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების მაქსიმალური რაოდენობა, რომლებიც განსაზღვრავენ ამ ზეთების მრავალფეროვან, უნიკალურ თვისებებს.
აქვე აღვნიშნავთ, რომ ხარისხიანი ზეითუნის ზეთი შეუძლებელია იაფი იყოს, რადგან ლიტრის მოსამზადებლად საჭიროა დაახლოებით 5 კილოგრამი ზეითუნი. თუ ზეთის ფასი მაცდურად დაბალია, დიდი ალბათობით, არაკეთილსინდისიერმა მწარმოებელმა თავის პროდუქტს იაფფასიანი მცენარეული ზეთები დაუმატა. ასეთი ზეთი არა მხოლოდ კარგავს ბუნებრივ გემოსა და სარგებელს, არამედ შეუძლია ჯანმრთელობას ზიანი მიაყენოს. უხარისხო ზეთი ზოგჯერ პლასტმასის ბოთლებითაც იყიდება. ასეთი შეფუთვა მინაზე იაფია, მაგრამ მთლიანად კლავს ზეთის ყველა ღირებულ თვისებას. სანელებლებად, რა თქმა უნდა, „ოჯახურის“ ნატურალური სუნელები ავარჩიეთ. სტეიკისთვის აუცილებელია კარგი ხორცი. სწორედ ამიტომ „ბლაუნშტაინს“ მივაკითხეთ − ეს ბრენდი ეკოლოგიურად სუფთა ხორცპროდუქტებს აწარმოებს.
უგემრიელესი სტეიკი მაჰამარას სოუსითა და კარაქის საკმაზით:
საჭირო ინგრედიენტები:
3 ან 3,5 სმ სისქის საქონლის ხორცი − 300 გრამი;
მარილი;
ზეთი;
კარაქი − „ლურპაკი“, 100 გრამი;
კამა;
2 კბილი ნიორი;
პაპრიკა;
წითელი წიწაკა;
როზმარინი;
სხვა სანელებლები გემოვნებით.
მაჰამარას სოუსი გამზადებული შეიძინეთ. ჩვენ აუცილებლად კომპანია „ხემსის“ ნაწარმს გირჩევთ, რადგან აბსოლუტურად დარწმუნებულები ვართ მის ხარისხში. თუ ეს უგემრიელესი სოუსი ჯერ არ გაგისინჯავთ, გეტყვით, რომ მაჰამარა − გრილზე მომზადებული ბულგარული წიწაკის უგემრიელესი დიფია და საოცრად გემრიელია ხორცთან, პიტასთან, პურთან ერთად. ახასიათებს შებოლილი პროდუქტების პიკანტური არომატი და შეიცავს ორგანიზმისთვის განსაკუთრებულად სასარგებლო ნედლეულს:
- ნიგოზი;
- ზეითუნის ზეთი;
- ბროწეულის წვენი;
- სანელებლები.
„ხემსის“ მაჰამარას შეძენა შეგიძლიათ როგორც მათ გვერდზე – Hemsy • ხემსი, ასევე „ევროპროდუქტში“.
მომზადების წესი:
ხორცის ნაჭერს მოაყარეთ მარილი, წაუსვით ზეითუნის ზეთი უშუალოდ ხორცის ნაჭერს და არა ტაფას. ასე შეზავებული ხორცი დაახლოებით 1 საათი გააჩერეთ და თამამად გადადით მთავარზე.
ტაფა უნდა იყოს კარგად გაცხელებული. თუ სასტეიკო ტაფა არ გაქვთ, ისეთი შეარჩიეთ, რომლის ზედაპირიც ხორცს არ მიიკრავს.
თუ სისხლიანი სტეიკი გნებავთ, თითო მხარე მხოლოდ 2-2 წუთი უნდა წვათ, შემდეგ ცეცხლს დაუწიოთ და ისევ 2-2 წუთი. ხოლო თუ კარგად შემწვარი სტეიკის მოყვარული ხართ, მაშინ იმავე პრინციპით თითო მხარეს 3-3 წუთი უნდა დაუთმოთ. შემზადებული სტეიკი 10 წუთით „მოასვენეთ“.
კარაქის სოუსი: წვრილად დაჭერით კამა, დაჭყლიტეთ ნიორი და სანელებლებთან ერთად შეურიეთ კარაქს, ხელით დაამრგვალეთ.
მაჰამარას სოუსი კი, უბრალოდ ამოიღეთ შეფუთვიდან.
გემრიელად მიირთვით!