დანიური კრემ-ყველის დესერტი
იმისთვის, რომ დესერტისთვის მისი ნამდვილი გემო შეგვენარჩუნებინა, მოსამზადებლად გამოვიყენეთ დანიური ინგრედიენტები: Lurpak-ის კარაქი და Arla-ს კრემ-ყველი
დესერტი
დამზადების დრ: 30 წუთი
შეიცავს 374 კალორიას
ფენოვანი ცომის ინგრედიენტები:
- 250 მლ თბილი წყალი;
- 1 ს/კ მარილი;
- 1 ს/კ შაქარი;
- 1 ს/კ არაყი;
- 1 ს/კ ძმარი;
- 1 ს/კ ზეთი;
- 1 კვერცხი;
- 3 ჭიქა ფქვილი;
- 250 გრ „ლურპაკის“ კარაქი.
ფენოვანი ცომის მომზადება:
წყალს შეურიეთ მარილი, შაქარი, არაყი, ძმარი, ზეთი და კვერცხი. გააერთიანეთ მასა, ბოლოს შეაზილეთ ფქვილი. როგორც კი მიიღებთ მყარი ცომის მასას, დაასვენეთ 1 საათი. გააბრტყელეთ და გადაუსვით კარაქი მთლიან ზედაპირზე, 50-70 გრ პირველ ჯერზე. დაკეცეთ ცომი და შედგით მაცივარში. გამოიღეთ 1 საათში. გააბრტყელეთ ცომი და კვლავ გადაუსვით კარაქი. ასე გაიმეორეთ 3-4 ჯერ, ბოლოს დაასვენეთ ცომი კიდევ 1 საათით.
კრემის ინგრედიენტები:
„არლას“ კრემ-ყველი – 500 გრ;
შაქრის ფხვნილი – 200 გრ + თავზე მოსაყრელად.
კრემის მომზადება:
ვთქვეფთ კრემ-ყველს და ვუმატებთ შაქრის ფხვნილს. როგორც კი კრემი ჰაეროვანი გახდება, მზადაა.
შეგიძლიათ გამოიყენოთ მოსართავად.