ოთხი ყველის უგლუტენო ტარტი
ფხვიერი ცომის ინგრედიენტები:
- 300გრ ფქვილი;
- 150 გრ კარაქი (ოთახის ტემპერატურის);
- 100 გრ მაწონი;
- მარილი;
- გამაფხვიერებელი – 1 ს/კ;
- 2 კვერცხი;
- 20 მლ რძე (თუ ცომი ფხვიერია);
- ამ ინგრედიენტებით მოამზადეთ 24-სანტიმეტრიანი ტარტი.
- გულსართის სოუსი:
- 2 პომიდორი;
- 50 გრ ტომატი;
- მარილი;
- ბაზილიკი;
- ნიორი.
- გულსართი:
- 500 გრ სულგუნი;
- 150 გრ ლურჯი ყველი;
- 200 გრ გაუდა, ან ჩედარი
- 50-100 გრ პარმეზანი;
- ორეგანო ზევიდან მოსაყრელად.
ფქვილს დავუმატოთ კარაქი, მაწონი, კვერცხი, გამაფხვიერებელი, მწიკვი მარილი, და მოვზილოთ ცომი. ერთგვაროვანი ცომის მიღებისთანავე, ცომი გადავიტანოთ სამზარეულოს პარკზე, შევფუთოთ და დავასვენოთ მაცივარში 30 წუთით.
გამოვიღოთ, გავაბრტყელოთ, ჩავაფინოთ კარაქწასმულ და ფქვილმოყრილ ფორმაში, მოვაჭრათ ზედმეტი ცომი, დავჩხვლიტოთ და შევდგათ ღუმელში 180 გრადუსზე 20-25 წუთი.